Fylld paprika i slowcookern

Hej, 70-talet ringde nyss och undrade vad som hände med den fyllda paprikan. Den kommer här!

Du behöver:

  • 7 paprikor
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater (alternativt 2 dl chilisås)
  • 2 dl riven ost
  • ½ dl ris
  • 1 påse tacopulver (valfritt, men varför inte? Om du känner för det kan du röra ihop din egen kryddmix istället)
  • salt och peppar
  • 1 buljongtärning, höns eller oxe, + ½ liter vatten

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Rör ner detta i en bytta tillsammans med de krossade tomaterna.
  3. Kör i mikron i 5 minuter, kom ihåg ett lock på byttan så slipper du nerstänkt mikro.
  4. Blanda alla ingredienser, bortsett från buljongen, i en bytta. Rör ihop det till något som liknar en köttbullssmet.
  5. Halshugg paprikorna, ta ur kärnor och membran, spara huvudena tillsammans med den kröna stjälken.
  6. Fyll paprikorna med smet, tryck på ordentligt, rågat mått.
  7. Ställ upp de fyllda paprikorna i slowcookern, försök ställa dem så att de stöder varandra.
  8. Häll buljongen på botten av slowcookern.
  9. Kör slowcookern i 6 timmar på låg värme.
  10. Klart!

Servera med ris och Louisiana hot sauce. Häll gärna lite av vätskan från slowcookern över riset. Champagne funkar fint som måltidsdryck (som vanligt, med andra ord).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *