Sjömansbiff

Fyller en stor fyralitersgryta, du behöver följande:

  • 4 gula lökar
  • 1 kg fransyska eller ytterlår
  • ½ dl vetemjöl
  • 1½ kg potatis, funkar bra med mjölig
  • 3 lagerblad
  • 6 timjankvistar
  • 3 dl vatten
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 1 flaska lageröl
  • smör, salt, peppar

Gör så här:

  1. Stek lökskivor i smör, ställ åt sidan.
  2. Skär köttet i fem millimeter tjocka skivor. Dela skivorna.
  3. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse, lägg i köttet i plastpåsen och skaka allt.
  4. Bryn köttet i smör.
  5. Skiva potatisen.
  6. Varva potatis, lök, kött, lagerblad och timjan i grytan. Potatis underst och överst.
  7. Tillsätt vatten, buljong och lageröl.
  8. Koka upp och sjud sedan under lock i 90 minuter, alternativt i ugnen på 150C.

Ursprungsrecept från Mitt kök.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *