Fyller en stor fyralitersgryta, du behöver följande:
- 4 gula lökar
- 1 kg fransyska eller ytterlår
- ½ dl vetemjöl
- 1½ kg potatis, funkar bra med mjölig
- 3 lagerblad
- 6 timjankvistar
- 3 dl vatten
- 1 mörk oxbuljongtärning
- 1 flaska lageröl
- smör, salt, peppar
Gör så här:
- Stek lökskivor i smör, ställ åt sidan.
- Skär köttet i fem millimeter tjocka skivor. Dela skivorna.
- Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse, lägg i köttet i plastpåsen och skaka allt.
- Bryn köttet i smör.
- Skiva potatisen.
- Varva potatis, lök, kött, lagerblad och timjan i grytan. Potatis underst och överst.
- Tillsätt vatten, buljong och lageröl.
- Koka upp och sjud sedan under lock i 90 minuter, alternativt i ugnen på 150C.
Ursprungsrecept från Mitt kök.