Receptet finns på baksidan av Kronjäst påsar med färdig surdeg.
Du behöver:
- 150 g surdeg, det funkar med det dubbla också
- ½ paket färsk jäst
- 500 g vatten
- 570 g vetemjöl special
- 210 g grovt rågmjöl
- 15 g salt
- Matolja att smörja med
Gör så här:
- Rör ut jästen med lite av vattnet
- Tillsätt alla övriga ingredienser utom saltet
- Kör i tio minuter i maskin
- Tillsätt saltet
- Kör några minuter till
- Lyft över i en inoljad bunke och täck med plast
- Jäs i en timme
- Vik in sidorna mot mitten
- Ställ in en sten i ugnen och sätt den på varmluft 220C
- Jäs en timme till
- Kläd två aluminiumformar med silikonduk
- Vält över degen i de två formarna
- Sätt på medel ånga i ugnen
- Grädda formarna i ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 97C.
- Slå ut bröden på ett galler, täck med handduk och låt dem svalna