Välkommen till Thuborgs Ballingslövkök!

Under slutet av september och de första dagarna i oktober 2016 sätts ett nytt kök in på Tallens väg. Huvudsyftet med köksbytet är att ta bort en vägg i befintligt kök, ersätta denna med en köksö och därigenom öppna upp köksdelen mot resten av bostaden.

Skåp och snickerier är Ballingslöv Bistro i brunbetsad ask, vitvaror från Siemens studioLine, diskho från Franke, köksfläkt från Fjäråskåpan medan bänkskivorna är någon slags kompositmaterial med ljusgrått marmorliknande mönster från Silestone.

Lördagen den 24 september

Efter att under veckan som gått tömt alla skåp på köksgeråd och matvaror, är det nu dags att montera ner det gamla köket. Då tanken är att försöka sälja det, måste man gå försiktigt och varsamt till väga här, snälle kompisen Magnus fixar detta.

Måndagen den 26 september

Hantverkarna anlände tidigt på morgonen den 26 september, dagen användes för att preparera väggarna för upphängning av nya skåp, nya eldragningar och rivning av den förhatliga väggen ut mot resten av bostaden.

Tisdagen den 27 september

Tisdagen var en snickeridag, nya väggplattor uppsatta plus att taket sänks något över den plats där köksön skall hamna, det blir som en grund låda fästs i kökstaket.

Torsdagen den 29 september

Hustrun och jag var bortresta under onsdagen, så vi vet inte riktigt vad som hände den dagen men när vi kom hem på torsdagkvällen kunde vi med glädje konstatera att skåp och vitvaror var på plats. Dessutom var de långt gångna med kakling och målning av väggar och tak.

Fredagen den 30 september

Den här dagen har de sista målnings- och kaklingsjobben slutförts.

Lördagen den förste oktober

Nu är köket nästan klart, några skåpsluckor saknas, fläktens leverans en vecka bort, inkoppling av dosor, el och rörmokerier återstår. Men i övrigt är allt på plats!

Måndagen den tredje oktober

Det nästan färdiga köket fick idag spotar och vatten inkopplat. A small step for man, a giant leap for mankind.

2017-01-01