Razberry på RPi

Om du vill sätta upp en Razberry från Z-Wave.Me med en RPi på Raspbian Stretch gör du så här: Installera stretch enligt andra guider, kom ihåg att koppla in GPIO i raspi-config. Installera Z-Way-servern från SSH-terminalen:wget -q -O – support.zwave.eu/libs | sudo bash wget -q -O – razberry.z-wave.me/install | sudo bash Källa: https://forum.z-wave.me/viewtopic.php?f=3419&t=28787#p76511 kolla sedan om… Fortsätt läsa Razberry på RPi

Publicerat den
Kategoriserat som Linux, RPi

Rippa CD med Foobar2000

Installera först Foobar2000 på din dator, kopiera sedan in paket med flac (och förslagsvis även lame) till valfri mapp på din HDD, tex i egna mappar under c:\program. Skapa en mapp på din HDD där allt rippat material skall lagras, tex c:\Rips. Starta Foobar2000 (i fortsättningen förkortat till FB), mata in en musik-CD att rippa… Fortsätt läsa Rippa CD med Foobar2000

Vitvinsås

Detta behöver du till två personer: ½ schalottenlök (erfarenhet visar att en hel bananschalotten blir hur bra som helst, måste bara öka på med mer smör) 15 g smör 1 msk mjöl 2 dl vitt vin 1 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1 dl vispgrädde vitpeppar Gör så här: Hacka schalottenlöken Fräs löken i smör i… Fortsätt läsa Vitvinsås

Publicerat den
Kategoriserat som Sås

Ölbryggarstegen

För att få bryggdagen att gå så smidigt som möjligt med din Braumeister och att dessutom inte glömma något följer här ett par steg att komma ihåg. Dagarna före: Gör i ordning din förkultur såvida du inte använder torrjäst Ladda upp ditt recept till MySpeidel och för över till Braumeistern Kvällen före: Fyll Braumeistern med… Fortsätt läsa Ölbryggarstegen

Laxfilé sous vide

Du behöver: Laxbitar, funkar med djupfrysta Citronzest Citronsaft Rosmarinkvistar Olivolja Vitpeppar Salt För två personer, med en laxbit vardera, är en citron och kanske fyra rosmarinkvistar lagom. Servera med pressad potatis och vitvinsås. Gör så här: Stoppa ner alla ingredienser i en större vaccpåse Försegla påsen, det enda viktiga här är att påsen är tät,… Fortsätt läsa Laxfilé sous vide

Publicerat den
Kategoriserat som Sous vide

Pizzasallad

Bästa pizzasalladen, knyckt grunden och sedan anpassat den. Här utgår vi ifrån en volym som fyller en fyralitersbunke, sedan är det bara att skala utifrån egna behov. Du behöver: Gör så här:

Publicerat den
Kategoriserat som Matlagning

Carinas hallongrottor

Carina S världsberömda hallongrottor kommer här. Du behöver: 200 g smör 1 dl socker 1 dl kokbart marsanpulver 3,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver hallonsylt Gör så här: Rör ihop alla ingredienser utom sylten Forma till kulor Lägg i formar Tryck till med finger så en grop bildas Fyll gropen med sylt Grädda mitt i… Fortsätt läsa Carinas hallongrottor

Publicerat den
Kategoriserat som Bakning

Fylld paprika i slowcookern

Hej, 70-talet ringde nyss och undrade vad som hände med den fyllda paprikan. Den kommer här! Du behöver: 7 paprikor 500 g nötfärs 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater (alternativt 2 dl chilisås) 2 dl riven ost ½ dl ris 1 påse tacopulver (valfritt, men varför inte? Om du känner för det… Fortsätt läsa Fylld paprika i slowcookern

Publicerat den
Kategoriserat som Matlagning

Barometerinställning

När du ställer in din barometer kan du ibland bli uppmanad att ange relativt respektive absolut lufttryck. Absolut lufttryck är uppmätt tryck på den plats och höjd där du befinner dig, det relativa trycket är samma tryck men kompenserat för höjden över havsytan. Lufttrycket sjunker med 1 hPa var åttonde höjdmeter. Exempel: Du befinner dig… Fortsätt läsa Barometerinställning

Publicerat den
Kategoriserat som Teknik Märkt

Baggetorpssangria

Denna sangria har sina rötter i 70-talets midsommarfirande på Sundsholm, den tillhör hörnpelarna i Baggetorp dessa dagar, sangrian är lika fin nu som då! Du behöver: 2 boxar rödvin (full bodied Tempranillo blir bra) Halv kvarting bananlikör 2 citroner 6 apelsiner 6 äpplen 6 bananer 2 dl strösocker Gör så här: Klyfta citroner, apelsiner och… Fortsätt läsa Baggetorpssangria