Vitvinsås

Detta behöver du till två personer:

  • ½ schalottenlök (erfarenhet visar att en hel bananschalotten blir hur bra som helst, måste bara öka på med mer smör)
  • 15 g smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • vitpeppar

Gör så här:

  1. Hacka schalottenlöken
  2. Fräs löken i smör i en liten såskastrull
  3. Rör ner mjöl när löken är mjuk och fräs lite till
  4. Rör ner vin, vatten och buljongtärning
  5. Koka 20 minuter
  6. Sila bort löken
  7. Häll på grädden och koka minst tio minuter till
  8. Peppra

Publicerat den
Kategoriserat som Sås

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *