Hej, 70-talet ringde nyss och undrade vad som hände med den fyllda paprikan. Den kommer här!
Du behöver:
- 7 paprikor
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk krossade tomater (alternativt 2 dl chilisås)
- 2 dl riven ost
- ½ dl ris
- 1 påse tacopulver (valfritt, men varför inte? Om du känner för det kan du röra ihop din egen kryddmix istället)
- salt och peppar
- 1 buljongtärning, höns eller oxe, + ½ liter vatten

Gör så här:
- Hacka lök och vitlök.
- Rör ner detta i en bytta tillsammans med de krossade tomaterna.
- Kör i mikron i 5 minuter, kom ihåg ett lock på byttan så slipper du nerstänkt mikro.
- Blanda alla ingredienser, bortsett från buljongen, i en bytta. Rör ihop det till något som liknar en köttbullssmet.
- Halshugg paprikorna, ta ur kärnor och membran, spara huvudena tillsammans med den kröna stjälken.
- Fyll paprikorna med smet, tryck på ordentligt, rågat mått.
- Ställ upp de fyllda paprikorna i slowcookern, försök ställa dem så att de stöder varandra.
- Häll buljongen på botten av slowcookern.
- Kör slowcookern i 6 timmar på låg värme.
- Klart!
Servera med ris och Louisiana hot sauce. Häll gärna lite av vätskan från slowcookern över riset. Champagne funkar fint som måltidsdryck (som vanligt, med andra ord).