Limoncello

En flaska Kosken, tio citroner och lite sockerlag, thats it. Blanda zesten från de tio citronerna med vodkan i en vaccpåse och låt det stå i två timmar @ 57C, sila av och tillsätt sockerlag efter smak. I det här fallet blev det 3 dl socker 1:1, vilket sänkte alkoholstyrkan från 60 % till ca 46 %, kanske fortfarande något för starkt, men jag tänkte att om det dricks iskallt blir sötman och styrkan bra.

Råvarorna: vodka, citronzest och sockerlag
Lite smådrygt att riva tio citroner
Klart för värmning: citronzest och vodka i vaccpåse
Kör här med ugnens ångfunktion, vilket funkar bra
Silar bort citronskalet från vodkan, citronlukten är intensiv!
Klart! Rört ner sockerlagen och hällt upp på flaskor.

Om du hellre vill värma din limoncello i en Braumeister kommer här en metod (samt grunden till receptet) från forumet braumeisters: ”Get BM ready, install the lower plate inverted to give you a platform. Add enough water to cover the elements and the bag (1/3 fill) and set 57c (135f)”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *